Saturday, June 02, 2012

Bila Saya.... Boleh Awak.?


Bila Saya.. Boleh awak.??

Bila saya marah
Boleh awak jadi punch bag tempat lepas geram saya.?
Bila saya sejuk
Boleh awak jadi selimut saya.?
Bila saya sunyi
Boleh awak jadi muzik dan hiburkan saya.?
Bila saya nangis
Boleh awak jadi sapu tangan dan lap air mata saya.?
Bila saya nangtuk
Boleh awak pinjamkan bahu awak untuk jadi bantal saya.?
Bila saya terlambat
Boleh awak jadi masa saya.?
Bila saya sakit
Boleh awak jadi doktor dan rawat saya.?
Bila saya jatuh
Boleh awak beli hanDplus tuk saya.?

Dan Bi..bi..laa... sa..yaa cakap saya jatuh .
Boleh awak tanya kenapa.?
Sebab..
Sebab saya dah jatuh cinta pada awak..!!
  



Saturday, May 05, 2012

Keberuntungan tidak selalu menyebelahi kita..

Pada minggu berikutnya yaitu 3hb april 2012. Kami dari sekolah menengah sains johor menggemparkan lagi PRIME CITY HOTEL untuk satu PROGRAM yang dikenali TRANSFORMASI MINDA. Anjuran OXFORD UNIVERSITY.. didatangi oleh NICK ATKINSON dan Angkasawan negara yang ke dua iaitu Dr Mejar Faiz Khaleed. bersama artis undangan NAZIM OTHMAN.. tetapi akibat dea terlibat dengan shooting maka dea tidak dapat hadir ke program tersebut..Terasa kehampaan di situ apabila aku tak dapat berjumpa dengan dea.. kerana motif utama mengikuti kursus ni sebab nak jumpa nazim othman jea.. hahaha (sumpah gatal)...


Aku rasa time nie aku yang paling beruntung.. dah lah duk depan sekali.. nak2 yang paling tepi tempat laluan VIP lalu.. secara kebetulan atau tak sengaja.. rezeki aku kott. misal kate kalau dea pusing dan senyum aku senyum balek la kat dea. TAPI!!! nampaknya sangkaanku sudah tersasar.. secara rasionalnya aku tidak dapat berfikir kenapa ada tangan di hdapanku.. aku memerlukan masa untuk bertindak.. disebabkan fikir aku bukan bini dea aku sekadar tunduk bagi hormat sambil sambut salam dea je.. mase tu semua mata dak2 dah pandang aku semacam mintak dijelaskan.. OH NO badar Aku tak bersalah..Padahl tangan dah standby eah kat blakang taknak kene salam.. heih.. nak buat macam mane.. hee=D

NAH,, korang tengok lah sendiri gambar2 ini.. : 






P/S: lepas dari insiden tu aku terus bungkus tangan aku pakai plastik taknak kasik orang salam tangan aku.. hahahahaha.. (tipu jea)..kecoh satu ostel dibuatnya...




Created by'
Che NIAI

INOVATION & CREATIVE di UTM


 Tarikh: 31 MARCH 2012
Tempat: Di UTM Skudai
waktu: 9.00am sehingga 4.00pm
Program: Inovasi dan kreativiti

Haha,,korang tengok lah nie..tak banyak gambar tapi memadai lah sebagai bukti kenangan aku bergambar dengan Major nie.. setelah penat lelah berdiri dan berjalan dari satu booth ke booth yang lain akhirnya.!!!!



Sempaat Mintak autograph.. maseh ramai yang tak percaya.???

 sebelah ujong kiri korang tu TOMOK, RAQIBUL FAIZ, DR.MEJAR FAIZ KHALEED, AINI..


p/s:  Berdebarr... banyak lagi benda yang ade.. boboboi pun ade jugak.. orang yang bawak watak gopal pun ade.. soo tak rugi kalau ade peluang macam nie.. kalian semua rajen2 lah menghadirkan diri ke  program sebegini.. baik untuk korang jugak.. banyak input yang korang akan dapat nanti... hehehe

KEM KAIZEN

Helowpp...
untuk pertama kalinya dalam ini tahun aku menaip blog yang telah lama ku tinggalkan.Nie dah terlanjur banyak masa nie, aku nak mencoret lah sedikit sebanyak pasal aku yang dah lama korang tak tahu...
Aktiviti aku paleng latest..
urmm baru balek dari Kem Kaizen.. nie yang dapat cuti nie.. memang terbaekkk lah kem tu...

27 April 2012
~baju karisma~
~tiba di sana dalam pukul 3.oo petang~
~LEADRER tu KUMPULAN6~
Aktiviti:

  • Ice breaking..: tangan ketua diikat.. Anak buah terpaksa berjalan berpelukan kerana dipagari oleh seutas benang.. bermulalah cabaran disitu apabila anak buah terpaksa naik ke atas tangga.. turun tangga naik bukit.. SYARAT UTAMA Benang jangan PUTUS. sejumlah wang akan diberikan sebanyak AK 40.. dan jika sekali benang tu terputus wang akan dikurangkan sebanyak AK 20.. dan masa tu kump kami dapat AK 20 jer.. hehe paham2 je la.. anak buah besar sangat..haha
~Baju Purnama~
~9.00-10.30~
  •  kami diberi ceramah motivasi.. paleng aku benci kalau pergi mane2 kem motivasi.. misti bab mak ayah lah yang menjadi isi utama.. last2 air mate jernih keluar dari mata aku.. haha,,time tu da la tengah rindu ibu nan ayah aku.. sebulan beb tak balek rumah.. anak mane tak rindu mak ayah dea.. sobs sobs..
~11.30pm-12.45am~
  • aktiviti kami diteruskan lagi apabila kami melakukan aktiviti NIGHT WALK..berpandukan tali kami harus memasuki ke dalam hutan seluas 4 ekar..haha gebang je. tak tau pun berape luas.. Kebetulan bukan sekolah kami je yang juin kem kaizen nie.. ade lagi beberape buah sekolah yang menyertai kem ni,... SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN YONG PENG.. aku punya angka giliran 33.. hurmm,,extrem giler sebab dah la gelap..kawasan berbukit pulak tu.. korang tak kan nampak ape2.. berpandukan tali tu je..kalau terlepas harap maklum.. rasanya aku cuma tersadung je kott.. huii tak tau la ape yang au langgar.. PERINGATAN: AYAT KURSI tak lepas dekat mulut beb..
HARI KE-2
28 APRIL 2012
~baju suria~
~7.30am-8.00am~
  • Senaman.. berkenalan dengan abang khairul.. boleh panggil abang yul je.. sekali pandang macam ZUL HUZAIMY..dua kali pandang macam FIZZ FAIRUZZ.. tiga kali pandang macam Remy ishak pun ade.. haih.. Dea yang tolong conduct tuk activiti riadah kitorang.. banyak tepukan yang kitorang belajar.. tepuk senyum malu..tepuk semangat..tepuk macho man..tepuk sexy gurl..hehe.. he's cute.. haha
~10.30am-12.30pm~
  • spider web.. camna eak nak terangkan... urmm.. setiap ahli kena melepasi jaring lelabah tu tanpa menyentuh sdikit pun tali yang membentk sarang labah2 tu.. fuh.. dah la kump aku semua badan besar2.. haih.. untuk test yang pertama kump aku berjaya melepasi target.. tapi untuk test yang kedua kami tidak melepasi target tersebut.. maka uang yang terkumpul akan diberikan balik.. huhuhu.. mase nie aku rase ade babak romantik lah.. haha perasan saja lebih... Time nie nak breakfast.. roti pulak dah kehabisan.. ayoyo... kena pulak penghulu aku nie baik hati sangat..dea belah dua beb roti tu.. mak aiitt..jatuh cinta aku jadinya..hahaha
  • SUNGAI ACID: sungai tersebut telah disumpah menjadi acid.. apabila sedikit kulit terkena pada sungai itu maka parah la diri anda.. kami berbekalkan 5keping tika getah yang muatnya hanya untuk 2 pasang kaki sahaja.. maka dalam kumpulan harus bekerjasama untuk menuju sampai ke destinasi terakhir.. sedikit sahaja kaki kami terkeluar dari tika getah tu, maka kami harus memulakan semula permainan tu dari awal.. sebelum tu ketuk ketampi dulu 5x.. kami akan diganggu oleh sotong yang akan mengambil tika kami.. menyebabkan tika kami menjadi 4.. memang dengki.. disitu timbullah konflik apabila seorang FACY kami berkecil hati kerana kami memanggil dea SOTONG.. (maaf dari kump kami.) akhirnyaa.. setelah panat lelah kami ,, kami telah mendapat tempat kedua dalam game nie.. fuhh,, kump dua berasa kecewa atas kemenangan kami ini.. hahahaha(ketawa jahat).
~2.30pm-5.00pm~
  • Kembara Belantara: aktiviti nie amat menyeronokkan tuk aku lah.. hehe.. kami diberikan sebuah peta.. tapi ketua kump kena lukis balik lah peta tu... tah pape je yang aku lukis tu tau.. merepek je.. redah je la nanti... kumpulan kami merupakan kumpulan ke2 terakhir.. kami memulakan jalan seperti biasa.. baru nak menikmati keindahan alam tetibe datang la segerombolan langau dibelakang kami.. bunyinya amat bising sekali.. tu lah dea kumplan 2.. tu lah mereka tu lelaki,, semua kaki panjang2 eah.. haih..sabo je lah.. sampai di chek point yang pertama kami perlu mambuat cheer.. sumpah ,merepek.. tengah penatt kene pulak buat cheer.. memang tak semangt.. nak nak kumpulan 2 memang dah kat belakang kitorang siap amek vdeo lagi.. haih.. malu sungguh aku waktu itu.
~5.00-6.30pm~
  • Rempuh halangan: ada 13 halangan yang harus kitorang rempuhi.. haha.. tapi aku cume lepas tak sampai 10 halangan.. haha.. awal2 lagi dah jatuh .. komfem tak lepas PLKN nie.. hihihi
AKTIVITI KEMUNCAK
~10.30pm-12.30am~
~Baju Buana~

  • Blind Fold: aktiviti nie telah menyebabkan kumplan 6 menjadi rating tertinggi untuk kumpulan paling humble paling fames.. hahahaha tengok lah sape ketua dea.. perasan suda.. Dalam kes nie dah lah ketua dea bisu dapat anak buah pulak yang buta.. pergh macam mana nak handle beb..??? kadang2 aku fedup.. macam2 perasaan lah time tu.. harap2 boleh abes game nie dengan cepat.. Ada satu masa ank buah aku tercicir kedepan.. ade lagi anak buah aku yang tak paham bahasa.. aku bagi signal ke kiri tapi dea ke kanan... tapak tangan aku dah membengkak time tu.. bile aku petik jari dah tak berbunyi. nie semua kes badan aku basah sebab kena hujan. ada sorang anak buah aku terlepas ke depan.. arghh aku tak sanggup nak bagi anak buah aku kena hujan.. aku terpaksa jadi benteng agar anak buah aku tak basah time tu.. biar dingin malam ketika itu kerana kehujanan agar anak2 aku sentiasa dalam keadaan selamat.. Aku skip lah. Panjang sangat intisari tuk aktiviti ne.. setelah hampir tiba di penghujung.. rupa rupanya baru ku sedar aku merupakan kumpulan terakhir yang sampai ke garisan penamat.. semua sedang memandang ke arah kami.. Sebenarnya aku terasa pelik kerana mereka semua keadaan diam.. sebab aku yanng bisu tak tahan nak tergelak tengok budak2 aku berkawad malam2.. aku harus bagi signal,ketua komanden menerima arahan maka dea harus mengeluarkan suara agar budak2 aku ikut arahan.. "kedeepan".. 'selangkah lagi kedepan'.'maju lagi selangkah'..tu semua membuat aku tergelak.. muncul lah pendegki2 yang suka mendengki kumpulan kami.. nak nak sotong2 yang siang tadi tu.. tiap kali aku bagi signal dea akan sebok bagi jugak.. yang si ketua terima arahan sangat peka dengan bau.. dea boleh kenal beb bau aku,,. dea boleh tau kalau tu bukan aku.. dea akan cakap "Nie bau lelaki, nie bukan kak niai nie.." mase tuh dak2 yang len berdekah siap tutup dengan kain tapi taknak keluar bunyi.. bangkai betul deorang nie.. haii.. Aku rase time kumpulan aku je abang facy tu dengki.. bayangkan eah.. deorang simbah air kat aku dengan ketua komander aku je... sumpah sejuk giler nak mati... sebotol kecik yang penuh dengan air deorang simbah aku dengan dak2 aku..bukan satu tapi banyak..sekali dea tuang dua botol eah... bia la deorang lelaki ker jantan ke.. selagi aku boleh tepis aku tepis.. sumpah mase tu tak pikir halal haram lagi dah.. main pegang je.. masalahnye salah abang2 tu lah,.. dah tau orang tak nak yang dea dengki jugak apahal.. haih.. Abang2 tu semua dengki dengan ketua komander aku.. dea cakap camnie"malam2 kau berkawad, meroyan ape.. nah amek nie" kene jirus eah.. aku tak tahan nak gelak time tu.. alahaii  siannyer..
HARI KE-3
29 APRIL 2012
~baju purnama~
  • haha kene masak... actually aktiviti kitorang da abes da... hehe tapi untuk tidak membuang masa, abang2 facy ni buat aktiviti nie.. aku nie da la tak pandai masak,,.. JUJO siott.. hehe tapi time aku tengah potong bawang. makcik kantin tu cakap pandai potong bawang.. nie misti selalu tolong mak masak nie.. haha,, orang cakap kalau orang tua yang dah berpengalaman cakap cam tu komfem betul lah tu.. haha.. kembang semangkuk punggung ku time tu.. dah siap masak semua kami disuruh rase.. hah amek kau kump 2.. makan lah telur tak siap yang aku buatt nie... masin nak mati siott... sumpah, aku lah tu yang letak garam tu.. hehehe.. jangan mara.. sempat deorang buat drama sebabak time nak makan makann kitorang... kuangjak... 
Aktiviti kami berakhir disini.. setelah makan tengah hari kami membeli cenderahati sebagai tanda kenangan.. haha..abang yul yang jual... hehehe.. kumpulan 6 masih menjadi topik hangat kerana malam itu.. baik yang gurls mahupun yang boys.. nak nak kumpulan 2.. team2 vs team6.. memang takdde yang menang.. asik bergaduh je kitorang.. papehal kitorang gaduh yang sihat.. hehe..

kem kaizen terbaaekk!!
Rindu group Nam...
All The Best tuk korang..

sekian wassalam,,..
S.N.E.






Sunday, July 10, 2011

Pieces of my broken heart

Semalam..
09-JULAI-2011
Tak sabar menunggu saat tuk keluar dating dengan dea..
I have sometin to give Him..
we will date at JUSCO PERMAS..
haha.. dekat jepp..
sokay.. Asal dapat jumpa dea dah memadai..
(TELL EVERYONE I'M GONNA DATE WITH HIM...;)))
Bahagia gila..

Tiba la hari bahagia tersebut..
tak tau kenape..
semua pandangan jadi
kelam..gelap.. pudar..
segala yang diangankan selama ni tak menjadi..
semuanya sia2..
hancur.. bekecaii..
SUMPAH!!! AKU SEDIH SANGAT..

Penat aku rush dari asrama...
semata mata nak jumpa dea..
dapat cuti sehari je.. esok da setat sekola balik..
nak tunggu tiga minggu lagi tuk jumpa dea rasa macam lambat sangat jea..
Hari ni kat sekolah ada acara sukan tahunan..
dari pagi sampai tengah ari..
Fuhh.. penat giler.. letih sangat
(kalau lah dea faham)
memang tak larat dah nak berjalan lagi..
tapi tak kesah la.. sebab aku dah janji dengan orang..
kesian pulak nanti dea tunggu.. apetah lagi kalau tibe2 tak jadi..
tak sempat nak kemas ape2.. lepas abes acara tu terus g bersiap..
beli tiket paling awal.. pukul 2.30..
dengan harapan dea tak tunggu lame sangat..
sampai JB kol 4.00 pm sometin..
harap dea masih setia menunggu kat sana..

OTW nak ke sanne,, call la dea..
dea cakap dea masih ade KAT RUMAH..
herm.. BAGUS..!!!
sebelum tu call member..
dea ckp nak pospone.. malam..
hurmm..PUN BAGUS..
so pastu ape jadi..??
langsung tak jadi ape2 seperti yang diangankan selame ni..
Hari tersebut berlalu macam tu je..(sengih)

sorry i can't..
(proses menyembabkan mata.)

~ ~ ~ ~  ~ continue next series..~ ~ ~ ~ ~ ~